Update coronavirus – Huisartsenpraktijk Tolgaarde – Leusden
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Tolgaarde
Tolplaats 3 3831 JR
Leusden

Update coronavirus

Update zorg rond de Corona uitbraak       update 18-12-2020

Afspraken met POH-GGZ gaan door

De huisartsen en poh-ggz in Leusden – Achterveld laten u
weten dat alle afspraken met de poh-ggz op De Mulderij 2 en Mulderij 6 (2e verdieping)
doorgaan. Mocht u zelf liever niet naar De Mulderij komen laat het ons dan weten. We zetten
dan de afspraak om in een telefonische afspraak of beeldbellen.

Mondkapje

De huisartsen en poh-ggz  volgen vanaf heden de landelijke richtlijn voor het dragen van mondkapjes in de binnenruimte, zowel voor patiënten als medewerkers.
Dit is ook de richtlijn van het Nederlands huisartsen genootschap (NHG).
Het betreft hier een strikte aanbeveling.
Concreet betekent dit voor u dat u een mondkapje draagt vanaf het moment dat u de wachtkamer betreedt.

Online afspraken inplannen

Het inplannen van online afspraken is weer mogelijk. Bij klachten van koorts, verkoudheid, hoesten of wanneer u contact heeft gehad met een (mogelijk) positief getest persoon vragen wij u dringend te bellen met de assistente en niet zelf in te plannen. Dit is voor de veiligheid van onszelf en de andere patiënten.

Kom alleen op afspraak

Kom niet naar de praktijk als u geen afspraak heeft. Wilt u een afspraak maken, bel dan met de praktijk op 033-4941210. De assistente zal een aantal vragen stellen om in te schatten hoe wij u het beste kunnen helpen. De mogelijkheid om een afspraak bij de huisarts te maken is wat beperkter vanwege extra maatregelen om het besmettingsrisico voor u en voor ons zo klein mogelijk te houden.

De dokter digitaal bereiken

Het is ook mogelijk om u  aan te melden voor ons patiëntenportaal via de website of app. Dit geeft u mogelijkheid tot het sturen van een e-consult, ook kunt u zelf uw medicijnen herhalen. Denk bijvoorbeeld aan het beoordelen van huidplekjes via een foto.

De praktijkondersteuner

De spreekuren van de praktijkondersteuner gaan weer gedeeltelijk van start. U ontvangt een aangepaste uitnodiging. Ook voor de Astma en COPD spreekuren ontvangt u een aangepaste uitnodiging. Longfunctietesten worden nog niet uitgevoerd zonder speciale indicatie.

Als u Corona verdachte klachten heeft

Blijf thuis bij klachten: Verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, verhoging (tot 38 graden) of koorts (hoger dan 38 graden). Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft en bel afspraken af. Bel eventueel voor overleg als u wel door een dokter beoordeeld moet worden maar bovengenoemde klachten heeft.

Neem altijd contact op als u zieker wordt of moeilijk ademt!